info@dent-med.hr  +385 1 377 2570
Personal menu
Pretraga

Dentalni centar

image
 
 

Naša Misija Klinike

 

Vrhunska dentalna skrb temeljena na iskustvu i inovacijama.

image
 

ŠTO TREBATE ZNATI

O nama

Dentalni centar Švajhler pruža cjelovite stomatološke usluge koristeći najnovije tehnologije i materijale. Naša tradicija i posvećenost kvaliteti omogućuju nam da pružimo izvrsnu skrb za vaše zube. U obiteljskoj atmosferi, s profesionalnim pristupom, nudimo usluge koje pokrivaju sve vaše dentalne potrebe.

 
 
 

ŠTO MOŽETE OČEKIVATI

Od nas

U dentalnom centru Švajhler, svaki pacijent tretira se s individualnim pristupom koji uvažava osobne potrebe i ciljeve. Naša strategija je usmjerena na očuvanje vaših prirodnih zubi i promicanje oralnog zdravlja kroz preventivnu skrb i edukaciju. Zajedno radimo na ostvarivanju vašeg najboljeg mogućeg osmijeha.

 
image
 
 

Naša Misija Klinike

 

Personalizirana dentalna usluga usmjerena na vaše jedinstvene potrebe.

image
 

 

 
 
Opća stomatologija
 

Opća stomatologija odnosi se na dentalne usluge koje pomažu pri održavanju oralnog zdravlja. Pod tim misimo na čišćenja zubnog kamenca, popravljanje zuba zahvaćenih karijesom te liječenja živca zuba. Ukoliko redovito obavljete neke od ovih usluga produžit ćete vijek trajanja svojih zubi, kao i osmijeh.

 

Čišćenje zubnog kamenca

 

dio je osnovne oralne higijene. Zubni kamenac nastaje nakupljanjem anorganskih tvari (minerala) u plaku. Pojave zubnog plaka izazivaju upale, blaže ili jače zubobolje i povlačenje gingive te je estetski neprimjereno, a dovodi i do neugodnog zadaha. Profesionalno mehaničko čišćenje kamenca podrazumijeva selektivno odstranjenje zubnog plaka sa svih zubnih površina, pri čemu posebnu važnost pridajemo onim površinama koje pacijent obično zanemaruje prilikom čišćenja.

 

Zubni karijes

 

Karijes je bolest tvrdih zubnih tkiva, a manifestira se najčešće kao crna mrlja koju uočavamo na vanjskoj površini zuba. Vrlo raširena bolest tvrdih zubnih tkiva, najčešća je bolest čovjeka uopće. Liječenje zubi od karijesa uključuje uklanjanje karijesne mase, a defekt na zubu ispunjava se nekim od restaurativnih materijala.

 

Endodoncija

 

je grana stomatologije koja se bavi liječenjem bolesne pulpe. Zubna pulpa je meko tkivo koje sadrži živčana vlakna i krvne žile. Nju okružuje unutarnji sloj zuba, dentin, a na dentin se nastavlja caklina, površinski sloj zuba. Napredovanjem karijesa kroz caklinu i dentin dolazi do upale pulpe, što se naziva pulpitis. Kod upaljene ili odumrle zubne pulpe, zub se može sačuvati tako što se upaljeno ili odumrlo meko tkivo iz endodontske šupljine izvadi specijalnim ručnim ili strojnim endodontskim instrumentima. Korijenski kanali se očiste i maksimalno dezinficiraju, a zatim prošire i ispune biološki prihvatljivim materijalom.

 
 
 
Protetika
 

Pod pojmom zubne protetike podrazumijevamo primjenu zubnih nadomjestaka. U njih ubrajamo zubne krunice, zubne mostove, keramičke ljuskice te parcijalne i totalne zubne proteze. Potpuno keramičke bezmetalne krunice. Pomoću navedenih protetskih radova rješavamo probleme izvađenih, ispalih, polomljenih, potamnjelih te na druge načine oštećenih ili izgubljenih zubi. Cilj je očuvati funkcionalnost, estetiku, govor i zdravlje pacijenata kojima nedostaje jedan ili više zubi.

 

Zubne krunice

 

(zubne navlake) su fiksni protetski nadomjestak koji imitira oblik, veličinu i boju prirodnog zuba. Dentalni centart Švajhler koristi za izradu krunica dvije vrste materijala, a to su: metal-keramika (metal kao osnova za krunicu) i bezmetalna keramika (cirkon, kao osnova za krunicu).

 

Metal-keramičke krunice

 

za zube predstavljaju vrstu protetskog nadomjestka gdje je keramika vezana uz metalnu osnovu (substrukturu). Zbog svoje prihvatljive cijene, ali i odličnih svojstava poput čvrstoće i dugotrajnosti te solidne estetike, danas je upotreba metal-keramičkih krunica i dalje česta u protetskoj rehabilitaciji, pogotovo u slučaju stražnjih zuba. Metalna unutrašnjost osigurava stabilnost i čvrstoću zuba, a keramika izvana imitira oblik i boju zuba.

 

Cirkon-keramička krunica

 

danas se smatra vrhuncem kojeg estetska stomatologija može ponuditi. Svi nadomjesci s cirkonom djeluju potpuno prirodno, jer cirkon oponaša optička svojstva prirodnog zuba. Cirkon keramika je alternativa metalnim substrukturama koje se koriste ispod porculana u krunicama. Cirkon je prozračan materijal koji daje svjetliji i prirodniji izgled zuba, potpuno je biokompatibilan i ne uzrokuje alergije.

 
 
 
Oralna kirurgija
 

Oralna kirurgija je grana dentalne medicine koja obuhvaća različite kirurške zahvate u usnoj šupljini. Najčešći oralno - kirurški zahvati su vađenje zubi, resekcija korijena zuba te ugradnja implantata. Oralna kirurgija obuhvaća sve zahvate koji zahtijevaju rezanje ili uklanjanje tkiva ili zubi iz usne šupljine.

 

Vađenje zuba

 

je oralno-kirurški zahvat, kojim se zub ili njegovi ostaci uklanjanju iz zubne čašice (alveole). Zub se vadi kada je i nakon raznih metoda liječenja zuba, zub i dalje u vrlo lošem stanju ili kada je zub toliko oštećen da ga se ne može spasti nikakvom drugom terapijom.

 

Apikotomija.

 

Riječ je o kirurškom zahvatu kod kojeg se odstranjuje vršak korijena zuba s okolnim upaljenim tkivom (cista, granulom). Zahvat izvodi se kod pacijenata kod kojih endodontskim liječenjem nije postignuto izlječenje patološkog procesa. Apikotomija se izvodi u lokalnoj anesteziji i bezbolna je.

 

Sinus lift

 

je oralno-kirurški zahvat podizanja dna sinusa u svrhu nadogradnje kosti potrebne za postavu zubnih implantata. Zahvat podizanja sinusa ili sinus lift je potpuno bezbolan postupak koji se izvodi pod lokalnom anestezijom, a već nakon 2-3 dana možete se vratiti svojim redovnim aktivnostima.

 
 
 
Zubni implantati
 

Zubni ili dentalni implantat je titanski vijak koji se kirurški ugrađuje u čeljusnu kost. Zahvat se provodi u lokalnoj anesteziji, bezbolan je i relativno kratkotrajan. Implantat ima funkciju korijena zuba i služi kao nosač za kasniju protetsku rekonstrukciju. Zubni implantat trajno je i najbolje rješenje ako vam nedostaju zubi. Implantati su najsličniji prirodnim zubima te se i ponašaju kao prirodni zubi. Također, vraćaju sve oralne funkcije, a njihovom ugradnjom vratit će vam se osmijeh, samopouzdanje i podići kvaliteta života. Implantati su najbolji i najnapredniji način nadomještanja izgubljenog zuba.U Dentalnom centru Švajhler radimo sa najboljim implantatima na svijetu – STRAUMANN! Straumann je najprodavaniji implantat u SAD-u te spada u skupinu najboljih implantata na svjetskom tržištu. U trenutku kada se 2004. godine počinju pojavljivati jeftini implantološki sustavi, Straumann već ima 20ogodišnje iskustvo dokumentirano u kliničkim studijama, i prezentirano na međunarodnim znanstvenim skupovima.

 

All-On-4 Metoda

 

je metoda kojom ćete potpuno nadomjestiti zube u gornjoj i donjoj čeljusti. Radio se o metodi ugradnje implantata gdje u konačnici dobivate koncept svih zubi na samo 4 implantata. U slučaju da Vam nedostaje više zubi - 'All-on-4' metoda je rješenje kojom ćete vratiti svoje nove s zube i sjajan osmjeh. Za sve koji su zbog zdravstvenih ili drugih razloga izgubili svoje prirodne zube ili su zubi u toliko lošem stanju da je jedina opcija izvaditi preostale zube – All-on-4 metoda je rješenje!

 
 
 
Parodontologija
 

Parodontologija je grana stomatologije koje se bavi proučavanjem i liječenjem potpornih struktura zuba (parodonta) odnosno zubnog mesa, kosti i vlakana koja vežu zub za kost. Parodontoza je najčešća bolest usne šupljine poslije karijesa. Nakon 40. godine života, više ljudi izgubi zube zbog parodontoze nego zbog karijesa.Simptomi su: natečeno zubno meso, crvenilo, povlačenje desni, klimavi zubi, neugodan zadah i okus u ustima.